Iarna e aproape pe sfârșite și este unul din sezoanele preferate pentru decorarea casei.

Ne întrebăm, uneori, dacă această stare de spirit vine cu schimbările care sunt aduse de Anul Nou sau este unul permanent și reapare doar când vine momentul potrivit...

Să vedem ce tendințe de design noi își dezvăluie secretele pentru noi!

Boho – Termenul derivă din abrevierea cuvântului "bohemian" (ENG., boem) și este un stil în care se reunesc diferitele elemente ale culturii hippy și stilul boem. 2004-2005 a fost vârful de popularitate, dar se pare că trăiește un fel de "renaștere". David Brooks, jurnalist american, asociază acest stil cu o categorie de consumatori hiperșic care prețuiesc mediul, respectă demnitatea umană și moștenirea artistică. Pe scurt, "boho" este un stil relaxant, reprezentat de "frumos".

Mijlocul secolului (Midcentury) – Suntem ceea ce simțim. Când ne simțim nostalgici, găsim o sursă recurentă de inspirație în designul interior, produse, design grafic, arhitectură și spațiu urban. Această tendință are rădăcini în perioada cuprinsă între anii 1930 și 1950. Ceea ce vedem acum este o combinație frumoasă de nostalgie și contemporaneitate și, de asemenea, un curent important în design.

Vintage – Niciodată nu se învechește. Dimpotrivă, este mai tânăr ca niciodată. Cu toate acestea, stilul vintage a trecut prin transformări incredibile, împreună cu evoluțiile științifice și tehnologice, adaptându-se la tehnicile și materialele timpului modern. Nu există mod mai autentic de a spune astăzi că iubești ... ziua de ieri.

Verdeaţa – Iarna aduce întotdeauna o stare de spirit propice speranței, prin culoarea pădurilor și a lacurilor și prin nuanțele frumoase de verde. Modelele inspirate de plante și materialele naturale creează ambianțe confortabile și luminoase, reflectând bunăstarea și echilibrul, infuzând seninătate. O casă plină de elemente naturale este întotdeauna bine primită și de inimile noastre, și de vizitatori.

Unii spun că sufletele noastre sunt din mătase. Te-ai gândit, totuși, și la catifea? Acest material este din nou în atenția designerilor, pentru că poartă…

Ratanul – Elementele sofisticate și elegante de interior și de exterior își găsesc cea mai bună formă folosind natura și stilul anilor '70. Ratanul are un caracter cald și idilic și este, de asemenea, în trend. Confecționat dintr-o plantă originară din Orientul Îndepărtat, este o alegere durabilă, deoarece extragerea acesteia ajută la echilibrarea ecosistemelor naturale.

Lemnul natural – Oriunde ne-ar duce experimentele de design, întotdeauna ne întoarcem la regele materialelor: lemnul. Acest lucru definește relația dintre simțuri și mobilier. Acest lucru întotdeauna aduce echilibru și armonie mediului nostru. Lemnul face parte din ceea ce suntem și ne ajută să găsim liniște trupească și spirituală.

Cuprul – Un material minunat, asta este cuprul. Cuprul face casa mai frumoasă, oferindu-i frumusețe, personalitate, culoare, durabilitate și stil. Cu o tradiție de milenii și proprietăți tehnologice care se amestecă pentru a ne oferi produse de ultimă generație, cuprul devine și mai important, deoarece se poate încadra cu ușurință în aproape orice paletă de culori, materiale și forme care compun un spațiu.

Oglinzile rotunde – Ce înseamnă o formă? Oglinzile rotunde sunt încă o caracteristică cheie atunci când vrem să transformăm casele în spații confortabile. Astăzi ele sunt considerate un fel de "passe-partout", capabil să ofere acel detaliu stilistic care contribuie pozitiv la un spațiu de locuit elegant și modern.

Covoarele de lână – Indiferent cât de mult tânjim după cer, ochii noștri sunt încântați și de un covor minunat. Îl folosim pentru marcarea unei zone, crearea unui centru de atenție în interiorul unei încăperi sau pentru împărțirea a două spații fără a trebui să construim pereți sau să folosim orice altă separare. Oferta este extrem de variată, deci sarcina dvs. de a alege unul care să se potrivească cu casa dvs., stilul și propriul dvs. decor devine mai ușoară ca niciodată.


Pluta

Pluta, un țesut găsit sub coaja care acoperă tulpina și rădăcinile plantelor lemnoase, devine eroul stilului pentru multe firme internaționale de design. Este un produs natural, ecologic, ușor și impermeabil: pe scurt, alegerea perfectă pentru decorare datorită flexibilității acestui material neobișnuit.

Plante atârnate – Adevărații iubitori ai naturii vor fi încântați să afle de această soluție "verde" de decorare a spațiului, plantele atârnând de tavan! Este, de asemenea, o soluție excelentă pentru cei care, în lipsa spațiului, nu doresc să renunțe la elementele decorative naturale.